Balklänningar i chiffong

Chiffong är en exklusiv tygvariant, som består av en blandning av rayon och silke. Chiffongklänningar brukar ha en fyllig kjoldel; tygets tunna veck gör dessutom att det känns exklusivt.

Balklänning i chiffong
Balklänning i chiffong av modell vintage. Moderna chiffongklänningar brukar vara lättare att rengöra än denna spets- och mönsterprydda dräkt.

Balklänningar i chiffong brukar vara fylliga och därmed inte kännetecknas av en kroppsnära passform. Klänningar med chiffong kännetecknas vidare av sina små tygveck och den karakteristiskt raffiga ytan, vars tygpartier ibland överlappar varandra. Tack vare vecken blir varje klänning unik, eftersom tygets ojämnheter och överlappande områden varierar från klänning till klänning. De överlappande tygpartierna gör att chiffongklänningar kan klassas som så kallade lagerklänningar; ett faktum som förvisso gör dem exklusiva, men å andra sidan innebär att klänningen är svår att rengöra.

Exklusiv balklänning för tjejer med kurvor

Chiffongförsedda balklänningar brukar framhållas som idealplagg för slanka tjejer med små fettskavanker. Ojämnheter, fettvalkar och hudknölar blir nämligen osynliga i klänningens virrvarr av vågor, tyglager och veck. Således ger chiffongklänningen möjlighet att dölja mindre brister i högre grad än typiska balklänningar med åtsittande midjedel och vid kjoldel.

Feminin och luftig figur

Chiffongklänningens fördel är sålunda att den hjälper till att framkalla en feminin och luftig figur, som trots sin fluffighet inte ger avkall på sin feminina gestalt. Balklänningar i chiffong brukar ha en mindre åtsittande A-linje än övriga klänningar, vilket ger upphov till en viss fluffighet även hos byst- och midjepartiet. Således kan man med gott samvete ha fettvalkar kring midjan och ändå räkna med att se snygg ut i en balklänning tillverkad i chiffong.