Maxiklänningar

Maxiklänningar är en ny trend bland klänningar och hänför sig till en särskild variant av långa klänningar – ofta med en konformad silhuett med en flödande botten i form av ett knappt märkbart släp.

Maxiklänningar
Maxiklänningen tar fasta på tidigare klänningmode i syfte att skapa en bohemisk outfit.

Maxiklänningar och miniklänningar brukar – som namnet antyder – framhållas som motsatsplagg, åtminstone om man begränsar sig till klänningar. Maxiklänningen sågar dock den ofta förutsedda meningen om långklänningen som ett formellt damplagg. Maxiklänningar är nämligen allt annat än formella; de tar snarare fasta på tidigare trender inom dammode med intentionen att skapa en nostalgisk känsla av bohemisk bonderomantik. En typisk maxiklänning har formen av en kon och slutar vanligen med ett obetydligt släp – detta för att ge bottnen en känsla av volym.

Maxiklänning med enkla skor

Maxiklänningar – som föga förvånande platsar bäst i sommargarderoben – kan bäras med träsandaletter, gladiatorsandaler eller – för enkelhetens skull – ett par gymnastiskskor. Den som bär maxiklänningar med höga klackskor gör det vanligen för att reducera släpet. Att kombinera maxiklänningar med Converse är däremot mera provokativt – men fullt acceptabelt.

Maxiklänningar online

Den som vill köpa en maxiklänning online bör i första hand välja enkel modell, gärna med V-ring. Undvik maxiklänningar med översvallande mönster och udda färger om du vill eftersträva ett tidlöst utseende. Den största risken med att handla maxiklänningar online är att ens outfit påminner om formen av ett tält. För att undvika detta kan man istället satsa på att handla sin maxiklänning på H & M eller hos liknande fysiska butikskedjor för någon eller några hundralappar. Då kan klänningen provas på förhand.