Snygga klänningar

En klänning kan vara snygg ur modesynpunkt, men desto viktigare är att den matchar bärarens figur, hår- och hudfärg. En omodern klänning som matchar bäraren är att föredra framför en opassande toppmodern klänning.

Snygg kroppsnära klänning
En snygg klänning ska i första hand matcha bärarens figur. Helst ska den också – som denna klänning – vara modern.

I valet av snygg klänning bör utgångspunkten alltid vara en elegant växelverkan mellan bärarens figur och klänningens mönster, färg och stil. Moderiktigheten hos klänningen är viktig, men bör komma i andra hand. Tänk också på att inte bryta mot den klädseletikett som råder på den aktuella festen; det är t.ex. olämpligt att bära en informell cocktailklänning på tillställningar som mormalt kräver formella långklänningar. I det senare fallet bör du istället rikta in kikarsiktet mot snygga balklänningar.

Snygga klänningar online

Snygga festklänningar är både enkla och billiga att köpa online; ett faktum som hänför sig till festklänningarnas korta längd. Ju kortare klänning, desto lättare är den i regel att köpa utan att den provas på förhand – förutsatt att det rör sig om en standardklänning med axelband. De stora klädkedjornas nätbutiker vimlar av snygga billiga klänningar med priser från någon 100-lapp och uppåt. Axelbandslösa tubklänningar – som bokstavligt talat kläms fast på kroppen – är emellertid desto svårare att köpa, eftersom klänningen måste anpassas till bärarens kroppsformer.

Snygga klänningar till bröllop och bal

Traditionella bal- och bröllopsklänningar är i normalfallet av hellängd. Detta innebär att klänningen om möjligt bör måttanpassas i syfte att uppnå ett snyggt fall, som är lika snyggt oavsett om man står, sitter eller dansar.