Trikåklänningar

Trikå är en variant av syntetiskt fiber som utarbetats för att vara bekvämt och anpassat efter bärarens figur. Trikåklänningar framhäver med andra ord kroppens kurvor – på gott och ont.

Vit trikåklänning
Vardagsklänningar som denna brukar vara bomulls- och trikåbaserade.

Trikå är ett vanligt material hos underkläder, inte minst trosor och bysthållare. Textiltypens främsta förtjänst är att den ger stöd där det behövs. En annan fördel med trikåtyger är att de torkar snabbt efter att de tvättats – av denna anledning är trikåfoder vanligt i badkläder. Trikåplagg är även bekväma i det avseendet att de alltid kan tvättas i maskin. Var ändå noga med att följa de tvättföreskrifter som medföljer i samband med köpet.

Trikåklänningar med multipla lager

Trikåklänningar kan köpas med ett extra tyglager runt bukpartiet och bysten i syfte att framhäva dessa partier och förstärka upphängningen. Den som är missnöjd med någon av dessa kroppsdelar bör således inte utesluta trikåklänningar trots att de är kroppsnära. Tänk dock på att trikåklänningarnas kroppsnära form gör att de endast förmår kamouflera mindre skavanker.

Trikå – vanligt material hos vardagsklänningar

Trikå är en vanligt förekommande textiltyp hos vardagsklänningar från butiker som H & M, Gina Tricot och Vero Moda. Trikåtygets anpassningsbarhet gör trikåklänningar flexibla. Storlekssättningen har sålunda mindre betydelse än hos t.ex. sidenklänningar, då de senare helt saknar stretch. Med andra ord är det fullt möjligt att handla trikåklänningar online. För säkerhets skull bör man naturligtvis ändå iaktta de rekommenderade försiktighetsåtgärderna för onlinehandel och se till att ånger- och bytesrätt ingår i köpet.