Mammaklänningar

Mammaklänningar är designade för att balansera kroppens form så att ögats fokus inte enbart hamnar på magen. Kombinera gärna mammaklänningar med jeans, leggings eller capribyxor.

Snygg mammaklänning
Att se snygg ut i en mammaklänning går alldeles utmärkt.

Mammaklänningarnas syfte är att framhäva den gravida kvinnans skönhet utan att fokusera för mycket på magen. Samtidigt ska en mammaklänning naturligtvis vara bekväm och praktisk att ta av och på. Många mammaklänningar är utformade som långa tunikor med A-linje; detta för att magen ska utgöra en naturlig del av fallet nedanför A-linjen och därmed smälta in i silhuetten. På så sätt riktas inte uppmärksamheten på midjan i samma omfattning som hos tighta klänningar. Den breda A-linjen ger dessutom magen ett välbehövligt andrum.

Bär mammaklänningar med byxor

Korta mammaklänningar, med bred A-linje, kan med fördel kombineras med capribyxor eller vanliga jeans. Mjukisbyxor är naturligtvis den mest bekväma byxvarianten för gravida kvinnor; dock är mjukisbyxor ur ett stil- och modeperspektiv inte lämpliga att bära i kombination med någon form av klänningar.

Mammaklänning till fest med bekväma skor

Det faktum att man blivit gravid utesluter inte möjligheten att klä sig snyggt. Det finns flera mammaklänningar lämpade för fest och bröllop. Tänk dock på att välja bekväma skor som ger kroppen både stöd och balans. Undvik t.ex. klassiska pumps och skor med höga stilettklackar, som förutsätter att hälens tyngd balanserar på en liten yta. Det går utmärkt att se snygg ut i mera stabila skotyper, t.ex. cowboystövlar.