Sommarklänningar

Sommarklänningar tillverkas i normalfallet av ljusa textilier – däribland linne, lin och trikåtyger – i syfte att reflektera ljus och tillåta kroppen att andas. Genom att välja en enkel, vit sommarklänning garanteras man ett tidlöst mode.

Vit sommarklänning
Ljusa sommarklänningar är alltid gångbara. För att ge din outfit en känsla av kontrast – välj axelväska och stråhatt i en mörkare färg.

Anledningen till att sommarklänningar i normalfallet tillverkas av linne-, lin- och trikåtyger är att kroppen ska kunna andas även under varma sommardagar. Tack vare andningen absorberar inte linne och lin samma mängd svett som polyesterbaserade tygblandningar. Majoriteten av alla sommarklänningar är tillverkade för att kunna bäras separat utan tights eller strumpbyxor. I valet av sommarklänning bör man vidare tänka på följande:

  • Prioritera ljusa färger – förutom vita sommarklänningar är även ljusgula och gräddvita toner dominerande. Korta sommarklänningar i ljusa färgtoner är särskilt användbara för den som ska resa på semester till tropiken.
  • Välj om möjligt en enkel, enfärgad sommarklänning ifall du avser använda den under flera säsonger. Ju mer utsvävande mönster och färgkombinationer, desto större är risken att klänningen blir omodern efter en säsong.
  • Köp gärna sommarklänningar online – enkla linne- och trikåklänningar är enklare att köpa på nätet än formella långklänningar. Detta med anledning av att bomullstyger och linne har en viss inneboende töjbarhet som gör klänningen anpassningsbar. På nätet finns mängder av billiga sommarklänningar att tillgå.

Tillbehör till sommarklänningen

Finessen med sommarklänningar är att de förmår utforma en snygg och okonstlad outfit utan mängder av accessoarer. Ett par snygga sandaler i glada färgtoner och en enkel handväska brukar vara fullt tillräckligt. I kombination med en glad sommarfrisyr kan man – till synes utan större svårighet – uppnå en sexig och sorglös sommarskrud med klänningen som basplagg.