Klänning online

Att handla klänning online är populärt – även i fråga om klänningar som traditionellt måste mätas upp och måttanpassas efter bäraren.

Att handla klänningar online brukar i första hand rekommenderas ifall klänningen är en kort cocktailklänning, en enkel vardagsklänning av bomulls- eller trikåtyg eller en nätt festklänning. Bröllops-, bal- och aftonklänningar finns i överflöd på nätet, men dessa bör om möjligt provas på förhand för att köpet ska bli säkert. Ju längre kjoldel, desto svårare brukar det bli att handla en klänning med ett snyggt fall enbart på grundval av bilder på nätet. Ett bra tips är att prova ut några serietillverkade finklänningar och sedan beställa den bästa av dem online – sannolikt sparar man ett antal hundralappar på kuppen.

Satsa primärt på billiga onlineklänningar

De klänningar som är allra säkrast att köpa på nätet är klänningar i prisklassen mellan 100 och 500 kronor – majoriteten av klänningarna på H & M faller t.ex. inom ramen för denna priskategori. Men även när du handlar billiga klänningar online finns det saker att tänka på:

  • Storlekssättningen kan variera starkt mellan olika nätbutiker. Jämför således inte bara storlekarna utan även måtten.
  • Försäkra dig om att den valda nätbutiken har sitt säte i Sverige, att organisations- och momsregistreringsnummer framgår av hemsidan samt att företaget lämnar garanti och ångerrätt på varan.

Att handla klänningar via utländska nätbutiker är i sig ingen nackdel, men kom i så fall ihåg att det kan bli komplicerat att återsända och reklamera klänningen. Likaså är reglerna för ånger- och returrätt annorlunda än vad vi är vana vid i Sverige.