Blommiga klänningar

Blommigt klänningmode är återkommande vår- och sommartrender. Den som satsar på enkla blommiga klänningar i ljusa färgtoner kan räkna med att klänningen håller sig modern i flera år.

Blommig klänning
Blommig klänning med kjoldel i hellängd.

Blommiga klänningar är återkommande trender i de stora klädkedjornas produktsortiment. Inför sommarsäsongen kan man köpa billiga blomklänningar hos Gina Tricot, H & M och Indiska, varav den sistnämnda butiken stoltserar med blommiga mönsterryck av mera gåtfull karaktär. Den främsta nackdelen med blommiga klänningar är att mönstertrycket lätt kan bli omodernt. Ju livligare mönster, desto större är risken att mönstertrycket går ur tiden lika snabbt som luften gick ur 1970-talets en gång så toppmoderna tapetmönster. Satsa därför på en blommig klänning med enkla, universella mönster ifall du har för avsikt att bära klänningen under flera sommarsäsonger.

Blommiga sommarklänningar vanligast

De blommiga klänningar, som återfinns hos de stora butikskedjorna, är ämnade för att användas till vardags under sommarhalvåret. De flesta blommiga klänningar, som säljs för några 100-lappar, är vidare tillverkade i bomull, bomullstrikå eller linne. Linneklänningen är en tidlös sommarklänning som brukar vara försedd med enkla, somriga mönster.

Olika varianter av blommiga klänningar

Blommigt mönstertryck återfinns på flera olika typer av klänningar – alltifrån linneklänningar till cocktailklänningar avsedda för sommarhalvåret. Klänningarna kan vara av tubvariant och således också vara axelbandslösa – eller försedda med breda axelband. Likaså kan ärmlängden variera. Dock dominerar kortärmade klänningar av den enkla anledningen att sommarhalvåret är de blommiga klänningarnas storhetstid.