Balklänningar billigt

Att komma över en billig balklänning är inte särskilt svårt idag. Detta beror inte på att klänningarna har blivit billigare – utan snarare på att det numera är tillåtet att tänja på gränser som tidigare var orubbliga.

Billig sexig balklänning
Även till synes exklusiva klänningar som denna kan köpas billigt i de fysiska butikskedjorna. Dubbelkolla dock detaljkvaliteten i sömmar och mönster.

Idag är även billiga balklänningar accepterade på förhållandevis exklusiva baler, vilket innebär att definitionen för balklänningar är betydligt bredare än tidigare. Såväl cocktailklänningar som enkla trikåklänningar är fullt accepterade på baler – förutsatt att klädkod saknas på inbjudningskortet. Ifall klädkod förekommer bör man respektera värdarnas krav på klädsel.

Billiga balklänningar från de stora butikskedjorna

Den som vill fynda sin balklänning i butiker som H & M, Vero Moda och Gina Tricot har ett brett urval av modeller att välja mellan för bara 500 kronor. Det finns dock ännu billigare tillvägagångssätt. Inled jakten på billig balklänning genom att undersöka följande:

  • Fråga runt bland vänner och familjemedlemmar – kanske har någon en snygg klänning i sin garderob som även skulle passa dig. En balklänning är nämligen ett engångsplagg, som mycket väl kan hyras eller lånas.
  • På H & M finns i skrivande stund snygga fesk- och ballänningar med priser från 99 kronor och uppåt. Klänningen är knappast unik, men kan användas som bas i en outfit som är rik på unika accessoarer.
  • Köp din klänning begagnad, t.ex. via en nätauktion. Glöm dock inte att läsa recensioner om försäljaren, då det är vanligt med fusk särskilt i fråga om auktionssidor.

Den som vill klä sig i en äldre modeklänning, t.ex. i en äkta 1980-tals klänning, bör prioritera retroklänningar framför äkta vintage. Retro är en beteckning för nya klänningar som är tillverkade i enlighet med gammalt klänningmode. I sällsynta fall kan man visserligen komma över äkta vintageklänningar billigt på loppmarknader, men då krävs istället en tidsinsats som i slutändan inte ger någon garanti för att du verkligen kommer att hitta rätt plagg.